T +31 (0)492 53 83 61
  

NIEUWSBERICHT


Micron Media vergroot capaciteit plaatbelichting Control Media naar 230 offsetplaten per uur

Leon van Nunen van Control Media (rechts) en Frank van Deursen van Micron Media in de volledig geautomatiseerde CTP afdeling.
Beeld: Giuseppe Toppers | Danto

Control Media in Etten-Leur heeft flink geïnvesteerd in CTP en het plaatbelichtingsproces volledig geautomatiseerd. ‘Daarvoor hebben we onder andere twee nieuwe CRON plaatbelichters met Krause palletladers aangeschaft’, zegt directeur / eigenaar Leon van Nunen. ‘Daarnaast hebben we geïnvesteerd in de volledige automatisering van het proces. Voor de automatisering hebben wij een beroep gedaan op de prepress kennis en praktijkervaring van Micron Media. Zij hebben onze vier CTP systemen – van invoer tot en met afleg – voor ons ingericht. Bij onze nieuwe CRON systemen worden de offsetplaten vanuit de palletlader automatisch in de belichter ingevoerd en van daaruit, na belichting via een rolband naar het eindstation gevoerd. Daar worden de offsetplatten gesorteerd en per drukpers automatisch op één van de transportkarren afgelegd. Daar komen geen mensenhanden aan te pas. We zijn nu in staat om 230 platen per uur te produceren. Dat is nodig om onze drie Heidelberg 70x100 persen van offsetplaten te voorzien, zodat deze nonstop drukwerk kunnen produceren. Micron Media is ook onze leverancier van thermische en conventionele CTP platen van het merk Blackwood. Deze offsetplaten – geproduceerd in China – doen kwalitatief niet onder voor platen van gerenommeerde merken, maar zijn wel 30 tot 40% goedkoper’, aldus van Nunen. De Blackwood platen worden op pallets met een inhoud van 1.500 stuks geleverd.’

Over Micron Media

Micron Media – an AtéCé Company – vertegenwoordigt in de Benelux én in Duitsland exclusief de merken CRON en Blackwood. Daarnaast is Micron Media hoofddealer van Mitsubishi offsetplaten en voert ook de door AtéCé geproduceerde grafische gebruiksmaterialen zoals PrintCare rubberdoeken, Deutsche Druckfarben drukinkten en vernissen, Pressclean wasdoekrollen en Galaxy dispersie en UV-lakken en perschemicaliën.

Meer informatie: www.micronmedia.nl


MEER INFORMATIE

Micron Media
Frank van Deursen  |  T +31 (0)6 53 27 45 70  |  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volledig geautomatiseerd plaatbelichtingsproces

Micron Media heeft bij Control Media en SMG Groep op de CTP afdelingen de plaatbelichtingsprocessen geboekt volledig geautomatiseerd. Dit zijn binnen Europa – en zelfs wereldwijd – de eerste installaties van CRON plaatbelichters met Krause palletladers. De offsetplaten worden vanuit de palletlader automatisch in de belichter ingevoerd en van daaruit, na belichting, afgelegd. De video’s vertellen u meer.

VIDEO CONTROL MEDIA

VIDEO SMG GROEP