T +31 (0)492 53 83 61
  

NIEUWSBERICHT


Micron Media automatiseert plaatbelichtingsproces bij Control Media

Frank van Deursen (Micron Media) geeft wijzend uitleg aan het geautomatiseerde plaatbelichtingsproces bij Control Media.
(vlnr) Patrick Kleijer (AtéCé), Herman Gerdes (SMG), Richard Kampert (Kampert Nauta), Dries Eefting (Cimpres) en Charles van Elst (Kampert Nauta).

Micron Media heeft bij Control Media in Etten-Leur twee nieuwe CRON plaatbelichters met Krause palletladers geïnstalleerd. Deze nieuwe investeringen maken onderdeel uit van een volledig geautomatiseerd plaatbelichtingsproces. ‘Er komen bij dit proces geen mensenhanden meer aan te pas’, zegt directeur / eigenaar Leon van Nunen. ‘De platen worden vanuit de palletlader automatisch in de belichter ingevoerd en van daaruit, na belichting, via een rolband naar de transportkarren gevoerd. De belichte platen worden automatisch per drukpers gesorteerd en afgelegd. De trolleys met platen hoeven alleen nog maar naar de persen gereden te worden. Op dit moment zijn er twee belichtingsstations met palletlader operationeel. Straks, als wij volledig vanuit Wildert in België naar Etten-Leur zijn verhuisd, beschikken we over vier plaatbelichters. Dan zijn we in staat om 230 platen per uur te produceren. Dat is nodig om onze drie Heidelberg 70x100 persen van offsetplaten te voorzien, zodat deze nonstop drukwerk kunnen produceren.’ Leon van Nunen: ‘Voordat we onze CTP afdeling hebben geautomatiseerd, hebben we het plaatbelichtingsproces in een proefopstelling uitgebreid getest. Al snel bleek dat we daardoor nog efficiënter platen konden belichten. We hebben ons laten leiden door de prepress kennis en praktijkervaring van Micron Media. Die hebben niet alleen de nieuwe CRON belichters geleverd, maar het totale nieuwe systeem – van invoer tot en met afleg – voor ons ingericht. Eerder al waren we overgestapt op thermische en conventionele CTP platen van het merk Blackwood. Deze offsetplaten – geproduceerd in China – doen kwalitatief niet onder voor platen van gerenommeerde merken, maar zijn wel 30 tot 40% goedkoper’, aldus van Nunen. De Blackwood platen worden op pallets met een inhoud van 1.500 stuks geleverd.’

De geautomatiseerde CTP afdeling bij Control Media is de eerste met CRON plaatbelichters. ‘We zijn er natuurlijk heel trots op dat Control Media voor Micron Media als CTP kennispartner en voor onze totaaloplossing, inclusief Blackwood platen, gekozen heeft’, zegt directeur Frank van Deursen. ‘Als ‘part of the deal’ mogen wij demonstraties en CTP workshops in Etten-Leur verzorgen. Dat gaan we ook doen. Wij gaan relaties uitnodigen om een bezoek te brengen aan – wat wij met trots noemen – onze internationale showroom bij Control Media in Etten-Leur.’

Over Micron Media

Micron Media is in 2014 opgericht vanuit de visie dat er het veranderende grafische landschap en de toenemende prijsdruk ook kansen biedt. Mede oprichter Frank van Deursen: ‘Leveranciers moeten daarin vooroplopen met goede service, flexibiliteit, korte lijnen en voor al het leveren kwaliteitsproducten en oplossingen tegen scherpe prijzen.’ Micron Media is officieel dealer van Cron CTP systemen en Blackwoord offsetplaten voor de Benelux en Duitsland en verkoopt ook Mitsubishi offsetplaten en CTP oplossingen. Micron Media is een zelfstandige werkmaatschappij binnen de AtéCé Graphic Products groep.


MEER INFORMATIE

Micron Media
Frank van Deursen  |  T +31 (0)6 53 27 45 70  |  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volledig geautomatiseerd plaatbelichtingsproces

Micron Media heeft bij Control Media en SMG Groep op de CTP afdelingen de plaatbelichtingsprocessen geboekt volledig geautomatiseerd. Dit zijn binnen Europa – en zelfs wereldwijd – de eerste installaties van CRON plaatbelichters met Krause palletladers. De offsetplaten worden vanuit de palletlader automatisch in de belichter ingevoerd en van daaruit, na belichting, afgelegd. De video’s vertellen u meer.

VIDEO CONTROL MEDIA

VIDEO SMG GROEP