T +31 (0)492 53 83 61
  

NIEUWSBERICHT


SMG Groep investeert in nieuwe CRON CTP-systemen

Marthijn ter Averst, commercieel directeur SMG Groep (links) en Frank van Deursen, directeur Micron Media.
Beeld: Giuseppe Toppers | Danto

Micron Media heeft bij de SMG Groep in Hasselt twee nieuwe CRON-plaatbelichters geïnstalleerd. De ene plaatbelichter is uitgerust met een bulkloader voor 500 offsetplaten, de andere staat in lijn met een Krause-palletlader. ‘De investering in de nieuwe CTP-systemen is niet alleen een uitbreiding van onze offsetplaat productiecapaciteit, maar ook een investering in efficiency en productiever werken’, zegt commercieel directeur Marthijn ter Averst. ‘Bij de plaatbelichter met palletloader worden de platen volledig automatisch in de CRON-belichter ingevoerd en van daaruit, na belichting, via een rolband afgelegd. Er worden pallets met 1.500 offsetplaten in de palletbelichter gereden. Dat scheelt veel handelingen en bergen verpakkingsmateriaal. Naast de investering in het nieuwe systeem zijn we overgestapt op platen van het merk Blackwood. Deze voldoen prima aan onze hoge kwaliteitseisen en blijken in de praktijk heel betrouwbaar op al onze CTP-systemen. Deze offsetplaten – geproduceerd in China – doen kwalitatief dus niet onder voor platen van gerenommeerde merken.

Marthijn ter Averst: ‘De prepress kennis en praktijkervaring van Micron Media hebben bij onze beslissingen een voorname rol gespeeld. Zij hebben niet alleen de nieuwe CRON-belichters geleverd, maar het totale plaatbelichtingsproces voor ons ingericht. Door de investering in ons nieuwe geautomatiseerde CTP-systeem is onze offsetplaat productiecapaciteit vergroot tot het belichten van 15.000 platen per maand. Daarmee kunnen we voorlopig vooruit. Maar het belangrijkste van onze investering is natuurlijk dat wij als SMG Groep onze klanten de juiste service kunnen blijven bieden.’

Over Micron Media

Micron Media is in 2014 opgericht vanuit de visie dat er het veranderende grafische landschap en de toenemende prijsdruk ook kansen biedt. Mede oprichter Frank van Deursen: ‘Leveranciers moeten daarin vooroplopen met goede service, flexibiliteit, korte lijnen en voor al het leveren kwaliteitsproducten en oplossingen tegen scherpe prijzen.’ Micron Media is officieel dealer van CRON- CTP-systemen en Blackwoord-offsetplaten voor de Benelux en Duitsland en verkoopt ook Mitsubishi offsetplaten en CTP-oplossingen. Micron Media is een zelfstandige werkmaatschappij binnen de AtéCé Graphic Products groep.


MEER INFORMATIE

Micron Media
Frank van Deursen  |  T +31 (0)6 53 27 45 70  |  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volledig geautomatiseerd plaatbelichtingsproces

Micron Media heeft bij Control Media en SMG Groep op de CTP afdelingen de plaatbelichtingsprocessen geboekt volledig geautomatiseerd. Dit zijn binnen Europa – en zelfs wereldwijd – de eerste installaties van CRON plaatbelichters met Krause palletladers. De offsetplaten worden vanuit de palletlader automatisch in de belichter ingevoerd en van daaruit, na belichting, afgelegd. De video’s vertellen u meer.

VIDEO CONTROL MEDIA

VIDEO SMG GROEP